Número 45, PASQUA 2018

Aquí només podeu veure una mostra de la revista, si la voleu sencera i en pdf, cliqueu aquí: https://issuu.com/ceipassumpcio

EDITORIAL       

Hola a tots i totes, ja teniu aquí un nou número de la nostra veterana revista escolar, és el segon d'aquest curs 2017/18.

 Volem destacar en primer lloc la bona acollida i els bons resultats aconseguits en el projecte vertical educatiu que per primera vegada vam fer tots alhora, des d'Infantil 3 anys fins sisé de Primària. Vam començar amb la visita conjunta de les oliveres de l'ermita i vam acabar amb gran varietat d'activitats en cada curs i cada aula. Cal agrair també la participació de les famílies, l'AMPA i institucions com l'Ajuntament, la Taula del Sénia i en especial uns pares i iaios que ens han ajudat de diferents maneres com fent-nos presentacions i guiant-nos activitats.

Volem tenir unes sentides paraules de record per a les famílies dels qui van ser mestres d'aquesta escola i que ens han deixat per sempre: Rafa Calvo, el qual va estar 15 anys de secretari de la nostra escola; era l'espòs de la també mestra recentment jubilada Encarna Royo i Eloi Miralles, qui va aconseguir un gran reconeixement professional en la seua tasca com a assessor de valencià. Descansen en pau. A més, també expressem un gran desig d'una prompta recuperació per a la nostra benvolguda alumna de sisè Eva Querol, que fa temps no pot venir a classe per una llarga malaltia.

Cal felicitar l'alumna de 4tB Inés de la Iglesia perquè ella serà la dama de festes representant del nostre col·legi, com va decidir-se en el sorteig entre les i els candidats. Aquest segon trimestre ha sigut mogudet no solament pel projecte sinó per d'altres activitats destacades pròpies d'aquest moment del curs. Hem de recordar el Carnaval, que com sempre va aportar alegria, imaginació i divertiment. També hem fet activitats per Sant Antoni, Sant Sebastià, el Dia de la Pau....

Saludem des d'aquesta editorial els mestres nous que hem tingut en aquest segon trimestre: Susana Bolumar, de Segorbe, per a Pedagogia Terapèutica i Adrián Soriano, d’El Saler, per a Infantil. A més, des de finals de febrer tenim un mestre en pràctiques, Sergi Quixal, de Vinaròs, que està amb la mestra Mavi, de tercer. Sergi ja va ser alumne nostre igual que sa germana Jéssica que també va fer amb nosaltres les pràctiques de mestra.

Agraïm de nou a Servàlia que ens patrocine la nostra revista. A la nostra web i al nostre facebook podeu anar veient coses del nostre cole. Les vacances de Pasqua seran des de Dijous Sant fins dilluns de Sant Vicent, així que les classes del tercer trimestre començaran el 10 d'abril. Arrancarem llavors la recta final de curs, que és quan es faran les excursions (tot i que ja hi ha qui l'ha feta).

 

Les nostres reinetes de Carnaval ens conten com s’ho van passar...


Carla Comes Reina infantil de XE QUIN POCSUC

 Aquests carnavals m'ho he passat molt bé. El dia que em van posar la banda de reina, em va fer molta il·lusió ja que era el meu somni. El dia de la presentació encara que va ploure vaig poder gaudir del meu minutet al gran escenari que van muntar amb la temàtica d' El País del Més Enllà de Peter Pan. Durant la setmana vaig disfrutar dels sopars a la caseta i on més vaig disfrutar va ser al desfile del dissabte i del diumenge. En general m'ho he passat molt bé!!!!!!

NEREA BERNABEU MARTÍNEZ, REINA INFANTIL D'ELS XOCOLATERS

El carnaval m’ha agradat molt. La desfilada ha sigut molt divertit. El que més m’ha agradat del carnaval és la desfilada perquè balles, jugues i estàs molt alegre. Jo penso que vius d’una altra manera la desfilada quan ets reineta perquè et fiques davant de tot. Tots et miren i et fiques nerviosa però et sentes de meravella, estàs contenta, etc. Per a mi el carnaval és diversió assegurada. Si hi ha xiquets que no siguen d’una comparsa jo animo eixos xiquets a apuntar-se a una.

JÚLIA GRIÑÓ GARCÍA, REINA INFANTIL DE TOT A ORRI

Del dia 27 de gener al 12 de febrer van ser les festes de Carnaval al meu poble (Vinaròs), llavors vaig a explicar-vos la meua experiència sent reina infantil.  Des de ben petita, jo he sigut comparsera a la comparsa “Tot a Orri”. L'any passat, la junta de la comparsa va decidir que hi hauria reina infantil. Em vaig presentar però no em va tocar llavors vaig esperar a l'any següent i em va tocar!!  Primer eren les entrevistes a:Canal 56,TVU, Maestrat TV... El dia 27 de gener va ser l'arribada del rei “Carnestoltes” i l'entrega de bandes a les reines també tenia moltes ganes d'eixe acte perquè seria el meu primer acte com a reina infantil. El dia 2 de febrer vam anar a la plaça del mercat amb els estendarts, també vam inaugurar “les casetes” i després vam anar a la carpa per ficar-li el “corbatí” a l'estendart. El dia 3 de febrer va ser la gala de reines on m'ho vaig passar molt bé. El dia 4 de febrer va ser la gala de reines infantils i va ser una experiència inoblidable per a mi. Vaig xalar molt dalt de l'escenari. Els dies 10 i 11de febrer van ser les grans desfilades, on també vaig xalar molt. El dia 12 de febrer va ser l'enterrament de la sardina, la veritat és que estava bastant trista, perquè s'acabava el carnaval però també estava contenta perquè estos dies han sigut inoblidables per a mi.

 

ENTREVISTA AL NOSTRE EXALUMNE ADRIÀ POLO VALDERRAMA, GUANYADOR DEL CONCURS DE REDACCIÓ DE SANT ANTONI, DE CAIXA VINARÒS

-Quin premi has guanyat? -El premi que tots els anys convoca la Fundació Caixa Rural de

Vinaròs per als alumnes de 2n d'ESO.

-T'ha costat molt fer la redacció? -No,perquè el tema m’agrada bastant ja que tractava sobre

una descripció.

-Sobre què anava la redacció? -Sobre l’estiu a Vinaròs.

-Pots dir-nos alguna cosa destacada de la redacció? -Que vaig parlar sobre el casc antic,el

port i sobretot de les platges i cales.

-Què vas fer quan t'ho van dir? -Va ser una sorpresa molt gran i en feia molta il·lusió.

-T’esperaves que anaves a guanyar? -No m’ho esperava, perquè coneixia gent que escrivia

bé i també tenia opcions de guanyar.

-Què faràs amb el premi? -No ho sé de moment, però pot ser que em servisca per a quan

sigue major per a estudiar.

-Quin premi és? -250 euros.

-Coneixes als del 2n i 3r premi? -A la xica que va guanyar el 2n premi no molt, però la del 3r si

perquè era companya del col·legi.

-T’agrada redactar? -La veritat és que sí

-Sobre quins temes t’agrada escriure? -Sobre temes actuals i

de la vida quotidiana.

-Hi ha molta diferència de l’institut a l’escola? -Una mica

sí,perquè és molt angoixant quan tens molts exàmens en la

mateixa setmana.

-Què és el que més t’agrada estudiar? -La història i les

matemàtiques.

-Te’n recordes d’alguna cosa especial de quan venies a aquesta escola? -Sobretot la relació

que tenia amb els companys i amb els professors perquè el tracte és més directe.

Tatiana Alarcón

AINHOA BERNABEU MARTÍNEZ, GUANYADORA DEL TERCER PREMI

-Com va ser que et vas presentar al concurs?

-La meua mestra de valencià em va parlar sobre ell i vaig decidir presentar-me.

-Et va semblar molt difícil el tema que van triar?

-No, en realitat em va semblar força senzill.

-Explica’ns alguna cosa que contes a la redacció.

-Explico coses que es poden fer a l’estiu a Vinaròs, com per exemple anar a fer una volta pel

passeig.

-Quants xiquets es van presentar? -Uns trenta o quaranta.

-Pensaves que no guanyaries el premi?

-Sí, perquè hi havia gent molt bona escrivint.

-Què vas sentir quan van dir el teu nom?

-Em vaig sentir molt emocionada perquè no m’ho esperava.

-Estàs contenta per guanyar aquest premi?

-Sí, perquè és una mostra de que m’agrada escriure.

-T’ha felicitat molta gent?

-Moltíssima, primer van ser els companys i després quasi tots els professors de l’institut.

-Quin premi t’han donat?

-Una calculadora científica per participar i 150 euros per guanyar.

-Et presentaràs a més concursos? -Sí.

-T’agrada fer redaccions?

-Sí, penso que és una bona pràctica per a quan siga escriptora.

-Quines assignatures t’agraden més? -Totes.

Nerea Bernabeu

LA PÁGINA DEL AMPA

El motor que nos mueve es ofrecer lo mejor a nuestras familias. Hace tiempo que nos rondaba por la cabeza la idea de traer a alguien que tratara un tema que sabemos que nos preocupa a todos y que por desgracia es un tema de actualidad, el bullying. Finalmente hemos dado con la persona perfecta para tratar este conflicto. El es Javier Buj, con una experiencia profesional de 12 años y un amplio curriculum, como miembro de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad, ejerciendo como Mosso d'Esquadra; perteneciente a la Unidad de Seguridad Ciudadana, especializado en comunicaciones, asistencia a víctimas de violencia de género, mediación y gestión de conflictos en el ámbito de menores, entre otros. Fue delegado en la zona norte de la provincia de Castellón de AVALCAE, Asociación Valenciana contra el Acoso Escolar y ahora es presidente y fundador de la Asociación sin ánimo de lucro VINACAE (Vinaròs Contra l'Assetjament Escolar).
Los alumnos de 5º y 6º ya han podido disfrutar de sus talleres y sabemos de buena tinta que les ha impactado realmente el tema ya que quizás la mayoría de ellos no se había puesto en el papel de la víctima y ahora incluso saben que ellos pueden ser parte del problema y de la solución. El desarrollo del taller ha sido muy activo emocionalmente y así lo han trasladado los alumnos a sus familias. Pronto los alumnos de 4º y 3º podrán disfrutar de las dinámicas de Javier y tenemos en mente realizar un taller familiar con él, porque ya sabemos que esto de la maternidad/paternidad es una formación contínua.
Estamos seguras que este taller y Javier en especial ha calado hondo en nuestros hijos y que eso dará sus frutos.
Os recordamos que no dejamos de realizar talleres, y que seguimos con la escuela de padres y sobre todo, por si no os habéis dado cuenta todavía, somos un AMPA muy activa y que no paramos de darle vueltas a la cabeza para ofrecer a nuestras familias lo mejor para ellas para nuestros hijos y para el colegio.
Gracias a todos los que seguís confiando en nosotras.

                                    

ANTERIORS REVISTES:

 NÚMERO 0

 

NÚMERO 8

 

 

 

NÚMERO 1

 

NÚMERO 9

 

 

 

NÚMERO 2

 

NÚMERO 10

 

 

 

NÚMERO 3

 

NÚMERO 11

 

 

 

NÚMERO 5

 

NÚMERO 12    

 

 

 

NÚMERO 6

 

NÚMERO 13

 

 

 

NÚMERO 7

 

NÚMERO 14

 

 

 

NÚMERO 15

 

NÚMERO 16

 

 

 

NÚMERO 17

 

NÚMERO 18

 

 

 

NÚMERO 19

 

NÚMERO 20

 

 

 

NÚMERO 21

 

NÚMERO 22

 

 

 

NÚMERO 23

 

NUMERO 24

 

 

 

NÚMERO 25

 

NÚMERO 26

     

NÚMERO 27

 

NÚMERO 28

     

NÚMERO 29

 

NÚMERO 30

     

NÚMERO 31

 

NÚMERO 32

     

NÚMERO 33

 

NÚMERO 34

     

NÚMERO 35

 

NÚMERO 36

     

NÚMERO 37

 

NÚMERO 38

     

NÚMERO 39

 

NÚMERO 40

     

NÚMERO 41

 

NÚMERO 42

     

NÚMERO 43

 

NÚMERO 44

     

SER MAESTRAT VA PARLAR DURANT DEU MINUTS DE LA NOSTRA REVISTA XERINOLA I AQUESTA WEB, ESCOLTEU-HO COMPLET